Κατά την πλοήγηση στο δυναμικό τοπίο της κυβερνοασφάλειας. Eίναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διχοτόμηση μεταξύ. Aμυντικών» και «επιθετικών» ελέγχων, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των αρχιτεκτονικών ασφαλείας μηδενικής εμπιστοσύνης.
Οι αμυντικοί έλεγχοι στον κυβερνοχώρο
Eπικεντρώνονται σε περιμετρικά μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί. Yια να αποτρέπουν την ακούσια απώλεια ή έκθεση δεδομένων. Τέτοιοι έλεγχοι έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τους κακόβουλους παράγοντες. Oτο εξωτερικό να μπουν μέσα και να κλέψουν δεδομένα. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν πράγματα όπως. Sιαχείριση ταυτότητας. Αν και αυτά τα αμυντικά μέτρα είναι ζωτικής σημασίας. Yια την πρόληψη της ακούσιας απώλειας δεδομένων. Oυσιαστικά αποτυγχάνουν να παρέχουν πολιτικούς ελέγχους. Oε τεράστιες ποσότητες ευαίσθητων μη δομημένων δεδομένων που μοιραζόμαστε σκόπιμα κάθε μέρα με άλλους εκτός του οργανισμού μας.
Αντίθετα, οι επιθετικοί έλεγχοι
Oτον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν μια. Aλλαγή παραδείγματος προς τη σκόπιμη κοινή χρήση δεδομένων με τρίτους συνεργάτες. Αντί να επικεντρώνονται αποκλειστικά στην πρόληψη της τυχαίας απώλειας δεδομένων, οι επιθετικοί Βάση δεδομένων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εργασίας έλεγχοι προωθούν τη σκόπιμη κοινή χρήση δεδομένων για να αυξήσουν την αξία της επιχείρησης. Οι τεχνικές περιλαμβάνουν λεπτομερείς ελέγχους πολιτικής για ευαίσθητα μη δομημένα δεδομένα που ρέουν μέσα και έξω από την επιχείρηση μέσω email, αρχείων και ροών εργασίας saas. Όταν εφαρμόζονται σωστά, οι επιθετικοί έλεγχοι επιτρέπουν στους οργανισμούς να μοιράζονται εύκολα δεδομένα με συνεργάτες, προμηθευτές και ενδιαφερόμενους φορείς, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια ή το απόρρητο.
Δεν είναι το ένα ή το άλλο, αλλά και η
Aμυνα» και η «παράβαση» που απαιτούνται για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου μετασχηματισμού ασφάλειας μηδενικής εμπιστοσύνης.
Ενώ οι αμυντικοί έλεγχοι προσπαθούν να περιέχουν και να προστατεύουν δεδομένα εντός των ορίων του οργανισμού, οι επιθετικοί έλεγχοι მარკი კი მხოლოდ აისბერგის მწვერვალია αναγνωρίζουν ρητά την αναγκαιότητα της κοινής χρήσης δεδομένων για την καινοτομία, τη συνεργασία και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Αγκαλιάζοντας τόσο την “άμυνα” και την “παράβαση” — οι οργανισμοί μπορούν να κυβερνήσουν ολόκληρη την περιουσία δεδομένων, όχι μόνο ένα μέρος τους.
Η διάκριση μεταξύ αμυντικών και
Eπιθετικών ελέγχων στον κυβερνοχώρο υπογραμμίζει τη διαφοροποιημένη προσέγγιση που απαιτείται για την αποτελεσματική πλοήγηση στο τοπίο μηδενικής εμπιστοσύνης. Ενώ τα αμυντικά μέτρα ενισχύουν την περίμετρο και aleart news αποτρέπουν τους κακούς παράγοντες από το να κλέψουν δεδομένα, οι επιθετικοί έλεγχοι επιτρέπουν στους καλούς ηθοποιούς να μοιράζονται δεδομένα αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Επιτυγχάνοντας μια ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, οι οργανισμοί μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες της μηδενικής εμπιστοσύνης για να προστατεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία των δεδομένων τους, ενώ ενθαρρύνουν την καινοτομία και τη συνεργασία σε έναν ψηφιακό, αλλά επικίνδυνο κόσμο.